Rav i Danmark


Ravsamlere fra hele landet - lige fra friluftselskeren, hobbysamleren til den garvede samler - har valgt at dele nogle af deres yndlingssteder med dig. Dette kort skal ses som inspiration og til at motivere nybegynder til at komme ud på kyster, hvor der er gode chancer for at finde rav. Det skal fremhæves, at dette kort viser ikke alle de steder, hvor der findes rav i Danmark, men kun udvalgte steder, som er indsendt af forskellige ravsamlere.

Blå bølge = gode kystområder for at finde rav

Gul bølge = mindre gode kystområder at finde rav

Orange stenskred = dårlige kystområder at finde rav

Brun traktor = områder med gode muligheder for at finde jordrav
Ønsker man at finde rav på privat grund, skal man altid spørge om lov først.

Men et er stedet noget andet er tidspunktet man er der.
For at finde rav, skal du først og fremmest ud og lære kysten at kende. Det at finde rav handler nemlig om at være på det rette sted, på det rette tidspunkt, da ravet kan skylle op forskellige steder på stranden alt efter forholdene. Så bare fordi du går på en "god" strækning, så er der bestemt ikke rav-garanti. Man kan købe mange hjælpemidler til jagten efter rav, men for at finde rav - uanset hvilken strand man går på - spiller faktorer så som vindretning, strømforhold, høj- og lavvande og selvfølgelig hvor på stranden man leder en helt central rolle. Derudover skal man huske, at moder natur er ligeglad med om det er nat eller dag - så for at finde rav er det ikke afgørende om man har en lygte ;)


Du kan læse meget mere om at finde rav under afsnittet "om rav" og på Ole og Tina's side om ravjagt og udstyr - find siden under afsnittet "Medlemmernes sider". Vi håber du vil sætte pris på det, og måske endda ønske at give tilbage, ved at bidrage med flere "inspirations steder" til det fælles kort. Det vil komme flere til gavn end du regner med.


Vi vil være taknemmelig for et hvert tip

(enten en ny nål på kortet eller yderligere informationer eller
egne erfaringer til en eksisterende nål).
Bidrag med en nålUdfyld nedenstående formular og indsend dit bidrag til kortet